Raste Klinike

Kancer i Mushkerive me Metastaze te Vetme ne Zorren e Trashe

Pacient mashkull, 60 vjeç, duhanpires (80 paketa ne vit) paraqitet me nje kolle prej disa muajsh, ndonjehere e shoqeruar me sputum te lyer me gjak. Si pjese e ekzaminimit te ketyre simptomave, kryhet nje radiografi e toraksit, qe zbulon nje mbushje te zonave ilare polmonare. Per kete arsye kryhet nje tomografi e kompjuterizuar (TK) qe zbulon nje mase ne lobin superior te majte qe rrethon bronkun kryesor te majte ne nivelin e karenes dhe arterien polmonare, pa prani linfoadenopatie te mediastinit.

Vazhdo leximin...

Terapia Antibiotike ne Meningoencefalitin nga Listeria Monocytogenes

M.Azzolini, P. Casetti, M. Pfaender, D.Dossi
U.O. Anestesia e Rianimazione Ospedale S. Maria del Carmine Rovereto – Trento

RASTI KLINIK
Pacient mashkull, 43 vjeç, obez, me diabet insuline dipendente e pakontrolluar, paraqet nje episod te papritur me temperature te larte, dhimbje koke, gjendje konfuzionale dhe hiposteni te krahut te majte me nje perparim te shpejte drejt nje shoku septik.

Vazhdo leximin...

Hemofilia e Perfituar - Rast Klinik

Pacient 86 vjeç paraqitet ne spital per analiza te metejshme per anemine qe kishte. Ne viziten objektive paraqitet vigjilent, i orientuar, i qendrueshem nga pikepamja hemodinamike. Ai ishte i zbehte dhe paraqiste ekimoza te perhapura si ne trup edhe ne gjymtyret e siperme . Po ashtu paraqiste krahun e majte te ngurte dhe te enjtur (figura). Asgje tjeter per tu shenuar.

Vazhdo leximin...

Shikim i Mjegulluar

Pacient 76 vjeç paraqitet ne departamentin e emergjences per shikim te mjegulluar. Kjo simptome kishte filluar 24 ore me pare dhe ishte verejtur nderkohe qe ai po shihte televizion. Mengjesin me pare ishte zgjuar me dhimbje koke te perparme qe ishte akoma e pranishme. Nuk kishte rezistence te qafes, simptoma te tjera neurologjike ose humbje te vetedijes.

Vazhdo leximin...

Vdekje e Papritur nga Hemoftiza Masive ne Fibrozen Cistike: Pershkrimi i nje Rasti

HYRJE
Hemoftiza e lehte eshte nje nderlikim i zakonshem ne Fibrozen Cistike (FC). Hemoftiza masive perkufizohet si nje gjakderdhje akute ne sasi me te medha se 240 ml ne 24 ore ose nje gjakderdhje qe perseritet ne sasi mbi 100 ml/dite per disa dite.

Insuficience Renale pas nje Nderhyrje Kirurgjikale

PARAQITJA E RASTIT
Mashkull, zezak, 52 vjec, jo duhanpires, paraqitet me dizuria (djegie ne urinim), temperature dhe dridhje qe zgjasin nga 2 jave. Ne te shkuaren kishte pasur infeksione te perseritura te rrugeve urinare per te cilat kishte bere cikle antibiotikesh.

Njoftime

2013 Raste Klinike. MjekesiaSot